Finanční analýza podniků v metalurgickém průmyslu - Ganzhina, Kseniia (2015)
Bakalářská práce na téma "Finanční analýza podniků v metalurgickém průmyslu" pojednává o finanční analýze dvou vybraných podniků metalurgického průmyslu v ČR. Jsou jimi ArcelorMittal Ostrava, a. s., a Třinecké železárny, a. s. Cílem bakalářské práce je posoudit finanční zdraví výše uvedených společností v letech 2009--2013, provést mezipodnikové srovnání a srovnání v kontextu odvětví. Teoretické poznámky budou uvedené vždy před konkrétní aplikací. Praktická část práce bude zahrnovat jak výpočty, tak vysvětlení a analýzu výsledků. Závěr obsahuje shrnutí a posouzení úrovně výkonnosti každého podniku.