Využitie revenue managementu v oblasti Food and Beverage - Džambová, Adela; Jenčková, Jiřina; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cieľom diplomovej práce je teoretické a praktické zhodnotenie súčasného využívania systému revenue a yield managementu v úseku Food and Beverage v oblasti hotelierstva. Obsahom prvej kapitoly je všeobecné teoretické vymedzenie koncepcie revenue managementu v oblasti hotelierstva z pohľadu jeho vzniku, vývoja a postupného integrovania do jednotlivých úsekov v oblasti hotelierstva. Druhá kapitola popisuje základné techniky a princípy uplatňované v oblasti revenue managementu v ubytovacom úseku. Tretia kapitola špecifikuje uplatnenie systému revenue managementu v úseku Food and Beverage. Praktická časť je založená na analýze dotazníkového prieskumu, ktorý porovnáva mieru využitia revenue managementu v ubytovacom a stravovacom úseku hotelového priemyslu v Českej republike.
Vedoucí práce: Jiřina Jenčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses