Dopady rozvojové pomoci zemím Střední Asie(zaměření na zdravotnictví a vzdělání) - Belenkova, Yuliya; Šaroch, Stanislav, 1970-; Buryan, Šimon; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumání otázky mezinárodní rozvojové pomoci ve střední Asii se zaměřením se na oblasti vzdělání a zdravotnictví, což zahrnuje stručný popis aktuální situace v těchto oblastech, roli rozvojové pomoci jako pomocného nástroje při řešení problémů, seznámení s účastníky vztahů (země střední Asie jako příjemci a nadnárodní instituce jako donoři) a v závěru analýzu situaci na základě informací v práci uvedených, odhad možných cest vývoje a rekomendace ohledně zlepšení celkové situace.Tato práce rozdělena do tří kapitol. První kapitola má za úlohu vymezení zásadních pojmů, a zároveň stručné seznámení se středoasijským regionem a úvod do oblastí vzdělání a zdravotnictví tohoto regionu. Druhá kapitola popisuje vztahy států střední Asie jako příjemce s jejími donory, uvádí několik příkladů projektů v oblasti vzdělání a zdravotnictví. Poslední kapitola této práce dává shrnutí situace a rady a rekomendace ohledně budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses