Hospodářský a sociální vývoj Ruské federace po rozpadu SSSR - Byelikova, Yuliya; Němcová, Ingeborg, 1957-; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Po rozpadu SSSR rozhodlo politické vedení Ruské federace o provedení řady radikálních reforem, které měly vnést do ekonomiky tržní mechanizmy a umožnit rychlý přechod ekonomiky od centrálně plánované k tržní. V období transformace Rusko čelilo jak ekonomickým problémům, tak i nesnázím v sociální sféře. Tato práce se zaměřuje na hospodářské a sociální změny, které v Rusku proběhly po rozpadu SSSR. Cílem práce je nalézt faktory, které zapříčinily hluboké sociální, příjmové a majetkové nerovnosti v dnešní ruské společnosti.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses