Využití strukturálních fondů Evropské unie v cestovním ruchu - Kuncířová, Kateřina (2015)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu použití strukturálních fondů Evropské unie pro rozvoj cestovního ruchu v České republice. Práce si dále dává za cíl přehledně a srozumitelně seznámit čtenáře se současnými možnostmi využití fondů a ukázat, jak byly prostředky využity pro projekty již provedené. Práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitola představuje jednotlivé fondy a základní rámec jejich řízení. Druhá a třetí kapitola analyzuje využití strukturálních fondů v minulém a současném programovém období v cestovním ruchu České republiky. Poslední kapitola představuje dva projekty agentury CzechTourism, jako příklady dvou úspěšných projektů zrealizovaných z fondů Evropské unie.