Ocenění n.p. Budějovický Budvar pro účely privatizace - Kratochvílová, Monika; Rýdlová, Barbora, 1976-; Novotný, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem diplomové práce je určit tržní hodnotu podniku Budějovický Budvar, n.p. k 1.1.2014. V první části jsou uvedeny základní informace o oceňovaném podniku. Následující část se zabývá podnikáním státu a možnými způsoby privatizace. Další kapitola je věnována finanční analýze, která má za úkol zhodnotit finanční zdraví podniku. Následuje strategická analýza, která mapuje relevantní trh a postavení oceňovaného podniku na tomto trhu. Jejím závěrem je prognóza tržeb. Na základě analýzy a prognózy generátorů hodnoty je následně sestaven finanční plán. Pro samotné ocenění je použita metoda DCF Equity a metoda tržního porovnání.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses