Profesní etika v podnikatelských vztazích - Potluková, Pavlína; Švarc, Zbyněk, 1950-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce pojednává o tématu etiky ve vybraných profesích. Nejprve je vysvětlen pojem slova "etika" z historického hlediska a jak jej dnes chápeme v souvislosti s podnikáním. Práce je dále zaměřena na oblast auditu, jejímuž vývoji z historie až do současnosti se také věnuje. Posléze se zaměřuje na možnosti a dopady porušování etiky auditory v kontextu hospodářské kriminality, a to na příkladu velkých účetních skandálů. V závěrečné části jsou porovnávány etické kodexy zvolených profesí a je poukázáno na jejich vývoj, přednosti či nedostatky.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses