Kulturní aspekty TV reklamy vybraných nadnárodních automobilových společností v České republice a USA - Vávrová, Jana; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kincl, Tomáš, 1979- (2015)
Diplomová práce se zabývá lokálními kulturnímu aspekty televizní reklamy vybraných nadnárodních automobilových společností v České republice a USA. Země záměrně reprezentují velmi odlišné kultury, aby bylo dokázáno, s jakými kulturními odlišnostmi se společnost musí potýkat a řešit tak lokalizaci reklamy při jejím globálním působení. Cílem práce je pomocí analýzy reklamních apelů identifikovat a porovnat rozdíly v televizních reklamách v daných lokalitách za využití Hofstedeho modelu kulturních dimenzí.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Michal Novák
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: reklama a propagace; spotřebitelské chování; obsahová analýza; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; advertising; consumer behavior; content analysis; master's theses