Management nakládání s komunálními odpady v Jindřichově Hradci - Růžička, Jan; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hiršová, Miloslava, 1950- (2015)
Diplomová práce se zaměřovala na rozbor současného systému nakládání s komunálními odpady v Jindřichově Hradci. Cílem bylo vyhodnotit vývoj produkce odpadů ve městě a dále vyhodnotit vývoj příjmů a výdajů města na odpadové hospodářství. Dalším cílem bylo zjistit, zda obyvatelé jindřichohradeckých sídlišť Hvězdárna a Vajgar třídí odpad a zda třídí také bioodpad. Zjišťovány byly také důvody, proč obyvatelé sídlišť netřídí odpad a bioodpad. Dále byly zjišťovány závislosti mezi tříděním odpadů a věkem, pohlavím a stupněm dosaženého vzdělání dotázaných. Tento průzkum probíhal metodou osobního rozhovoru na ulicích jindřichohradeckých sídlišť. Výsledky tohoto průzkumu byly základním podkladem pro následný třetí cíl práce, kterým bylo navrhnout vhodná opatření, která povedou k zefektivnění sběru odděleně sbíraných složek odpadu a tím i k snížení množství ukládaného odpadu na skládku.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: odpadové hospodářství; komunální odpad; kompostování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; waste management; urban waste; composting; master's theses