Optimalizace tras při rozvozu europalet - Juříčková, Ivana; Fábry, Jan, 1967-; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato diplomová práce se zabývá logistickým problémem společnosti JACER-CZ, a.s. Konkrétně je potřeba stanovit optimální trasy při rozvozu europalet. To jsou detailně normované výměnné transportní palety využívané v Evropě. Cílem je nalézt takové řešení, při kterém budou splněny požadavky všech třinácti zákazníků, a zároveň bude minimalizována celková délka ujeté trasy všemi dodávkami. Nejprve je matematický model rozvozní úlohy s dělenou dodávkou počítán řešiteli CPLEX a Gurobi, poté je původní i modifikovaný příklad řešen ručně heuristickými algoritmy. Jedná se o metodu nejbližšího souseda, metodu výhodnostních čísel, vkládací metodu a heuristiku pro úlohy s dělenou dodávkou.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses