Sociální sítě v odvětví cestovního ruchu - Švoncová, Nicole; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Švanda, Pavel (2015)
Cílem práce je zhodnotit možnosti využití sociálních sítí pro rozvoj nabídky služeb cestovního ruchu, včetně ukázek dobré (příp. i špatné) praxe. V teoretické části je provedena rešerše současného poznání o používání sociálních sítí s důrazem na jejich využívání organizacemi jako dalšího komunikačního kanálu. Metodika analytické části je postavena na obsahové analýze, práce využívá analýzu Facebook stránek vybraných 10 cestovních kanceláří na základě relevantních faktorů: počet fanoušků, aktivita fanoušků, aktivita provozovatelů a zveřejňovaný obsah. Údaje jsou porovnávány mezi jednotlivými cestovními kancelářemi. Na základě takto provedené analýzy bylo zjištěno, že potenciál sociálních sítí pro marketing cestovních kanceláří není dostatečně využíván a CK chápou Facebook jako reklamní prostor se snahou obousměrně komunikovat jen v menším množství případů.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Martin Musil
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: cestovní ruch; sociální sítě; marketingová komunikace; Facebook; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; tourism; social networks; communication in marketing; Facebook; bachelor's theses