Suverénní dluhová krize v Eurozoně - Pilař, Tomáš, 1985- (2015)
Předkládaná disertační práce se zaměřujeme na komplexní analýzu problému, kterým je suverénní dluhová krize v Eurozóně. Cílem této práce je předložit komplexní analýzu a přehled současné suverénní dluhové krize, od teoretického vymezení daného pojmu, přes analýzu příčiny této krize a důsledků až po přehled hospodářsko-politické reakce na ni. Text práce je rozdělen do dvou celků. První část se zabývá teoretickými východisky řešeného problému. Ve druhé části práce je analyzován a popsán průběh suverénní dluhové krize. Tato část dále detailně analyzuje příčiny a důsledky vzniku suverénní dluhové krize v konkrétních zemích. Tato část je završena analýzou hospodářsko-politické reakce na suverénní dluhovou krizi a expertním odhadem budoucího vývoje veřejného zadlužení analyzovaných zemí.