Správa a řízení společnosti - Kupčiková, Eva (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou správy a řízení společnosti, neboli corporate governance. Zabývá se vztahy a vazbami mezi vlastníky a managementem, které je nutné v důsledku oddělení vlastnictví od řízení a kontroly regulovat. Cílem této práce je prozkoumání stávajícího stavu corporate governance v konkrétní společnosti. Předmětem zkoumání je především vlastnická a organizační struktura, jednotlivé prvky, jejich vazby a kompetence a následné vyhodnocení účinnosti a efektivity uplatňovaného systému.