Správa a řízení společnosti - Kupčiková, Eva; Pirožek, Petr, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Král, Pavel (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou správy a řízení společnosti, neboli corporate governance. Zabývá se vztahy a vazbami mezi vlastníky a managementem, které je nutné v důsledku oddělení vlastnictví od řízení a kontroly regulovat. Cílem této práce je prozkoumání stávajícího stavu corporate governance v konkrétní společnosti. Předmětem zkoumání je především vlastnická a organizační struktura, jednotlivé prvky, jejich vazby a kompetence a následné vyhodnocení účinnosti a efektivity uplatňovaného systému.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Petr Pirožek
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: řízení a správa společností; kapitálové společnosti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; corporate governance; corporate enterprises; master's theses