Spotřební chování domácností - Netrdová, Blanka; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krejčová, Iva (2015)
Diplomová práce je zaměřena na spotřební chování domácností v období od roku 2003 do roku 2013. Teoretická část je rozdělena do dvou částí, spotřeba domácností z pohledu marketingu a z pohledu ekonomie. V marketingové části jsou vysvětleny pojmy spotřebitel, domácnost, spotřební úvěry, spotřební chování, spotřební predispozice a nákupní rozhodovací proces. V části věnované ekonomii jsou vysvětleny pojmy spotřeba, linie rozpočtu, preference, optimum a přebytek spotřebitele. V metodické části práce jsou popsány sekundární zdroje, ze kterých čerpám data v praktické části. Jsou zde vyjmenovány stanovené zkoumané otázky. Praktická část obsahuje informace o průměrných příjmech na osobu za rok, průměrných výdajích na osobu za rok a také o struktuře spotřeby. Sleduji, zda spotřební chování ovlivňují různá kritéria, např. věk osoby v čele domácnosti, velikost obce, ve které domácnost žije, osoba v čele domácnosti nebo vzdělání osoby v čele domácnosti. V závěru je shrnutí zjištěných údajů.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: domácnosti; spotřebitelské chování; rozhodování; marketing; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; households; consumer behavior; decision making; marketing; master's theses