Analýza nákladů pacientů s Alzheimerovou chorobou - Tauchmanová, Markéta (2015)
Diplomová práce se věnuje Alzheimerově chorobě, kterou trpí miliony lidí na celém světě a náklady na tuto nemoc dosahují takřka 400 bilionů korun. První část je věnována vymezení nemoci, příznakům, projevům a léčbě. Druhá část se zaměřuje na náklady spojené s touto nemocí. Náklady jsou identifikovány a kvantifikovány pomocí Cost of Illness analýzy.