Analýza nákladů pacientů s Alzheimerovou chorobou - Tauchmanová, Markéta; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Jankůj, Miroslav (2015)
Diplomová práce se věnuje Alzheimerově chorobě, kterou trpí miliony lidí na celém světě a náklady na tuto nemoc dosahují takřka 400 bilionů korun. První část je věnována vymezení nemoci, příznakům, projevům a léčbě. Druhá část se zaměřuje na náklady spojené s touto nemocí. Náklady jsou identifikovány a kvantifikovány pomocí Cost of Illness analýzy.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: zdravotní péče; management jakosti; demence; Alzheimerova choroba; náklady; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health care; quality control; dementia; Alzheimer's disease; costs; master's theses