Vliv systémů motivačních plateb na třídění odpadu - Šimonová, Veronika; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pucandlová, Miroslava (2015)
Tato bakalářská práce je svým empirickým výzkumem zaměřena na zjištění, zda systémy motivačních plateb aplikované při výpočtu poplatku za svoz a likvidaci komunálního odpadu mají vliv na přístup obyvatel České republiky ke třídění komunálního odpadu. Teoretická část práce vysvětluje základní pojmy spojené s poskytováním odpadových služeb obcemi a způsoby zpoplatnění a výpočtu poplatku za využívání těchto služeb. V praktické části práce je provedena analýza konkrétních systémů motivačních plateb, které slouží jako podklad pro kvantitativní výzkum uskutečněný pomocí dotazníku. Získané odpovědi respondentů slouží k zodpovězení a zhodnocení předem určených výzkumných úkolů.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jana Krbová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: třídění odpadu; poplatky; motivace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; waste separation; fees; motivation (psychology); bachelor's theses