Vývoj nezamestnanosti v krajinách strednej Európy - Kozáková, Tímea; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Syrovátka, Oldřich (2015)
Diplomová práca sa zameriava na tému vývoja nezamestnanosti v krajinách strednej Európy, konkrétne na príklade Českej a Slovenskej republiky. Cieľom práce je analyzovať a pomenovať príčiny vzniku nezamestnanosti v Českej a Slovenskej republike najmä v období po rozdelení krajín v roku 1993. Prvá, teoretická časť práce je vypracovaná na základe štúdia odbornej literatúry a venuje sa teoretickému vymedzeniu príčin a druhov nezamestnanosti ako aj sociologickým, psychologickým a zdravotným aspektom nezamestnanosti. Metodologická časť predkladá metódy použité pre spracovanie tejto práce. Pomenovanie a porovnanie príčin a stavov nezamestnanosti v Českej a Slovenskej republike je obsahom praktickej časti diplomovej práce.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Libor Votava
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: nezaměstnanost; Česko; Slovensko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; unemployment; Czechia; Slovakia; master's theses