Podnikatelský plán - Randlová, Simona (2015)
Cílem této diplomové práce je zpracování podnikatelského plánu se zaměřením na otevření specializovaného obchodu s dámským oblečením v Táboře. Práce je tvořena částí teoretickou, na níž navazuje část praktická. V teoretické části jsou vysvětleny jednotlivé pojmy týkající se podnikatelské praxe z legislativního hlediska a jsou zde také nastíněny právní formy podnikání. Stěžejním teoretické části je pak kapitola podnikatelský plán, která se věnuje jednotlivým náležitostem podnikatelského plánu a metodám, které se využívají při analýze prostředí podniku. Praktická část již zpracovává samotný podnikatelský plán obchodu včetně finančního plánu. V závěru jsou vyhodnoceny jednotlivé výsledky, podle kterých by mělo být jasné, zda je záměr proveditelný.