Finanční situace juniorů a seniorů v ČR a dalších zemích EU - Červenka, Jan (2015)
Smyslem diplomové práce je pomocí vhodných ukazatelů zhodnotit a porovnat životní úroveň obyvatelstva ve státech Evropské unie z hlediska finanční situace. Práce se zaměřuje zejména na juniory a seniory, popisuje důležité pojmy s touto tématikou spojené a hledá faktory, které ovlivňují kvalitu žití z hlediska materiální dosažitelnosti. Velkým tématem práce je také hledání souvislostí mezi finanční situací a migrací sledovaných věkových skupin.