Finanční situace juniorů a seniorů v ČR a dalších zemích EU - Červenka, Jan; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bína, Vladislav, 1979- (2015)
Smyslem diplomové práce je pomocí vhodných ukazatelů zhodnotit a porovnat životní úroveň obyvatelstva ve státech Evropské unie z hlediska finanční situace. Práce se zaměřuje zejména na juniory a seniory, popisuje důležité pojmy s touto tématikou spojené a hledá faktory, které ovlivňují kvalitu žití z hlediska materiální dosažitelnosti. Velkým tématem práce je také hledání souvislostí mezi finanční situací a migrací sledovaných věkových skupin.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: domácnosti; osobní finance; kupní síla; životní úroveň; management [obor dipl. práce]; výdaje domácností; diplomové práce; households; personal finance; purchasing power; cost and standard of living; master's theses