Aplikace kombinatorických aukcí na veřejné zakázky - Kohoutová, Adéla; Fiala, Petr, 1949-; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Zadávání veřejných zakázek je velmi sledovanou oblastí hospodaření s veřejnými prostředky, která se naneštěstí netěší příliš dobré pověsti. Tato diplomová práce si klade za cíl poskytnout netradiční pohled na proces zadávání veřejných zakázek a představit jeden z moderních způsobů využití aukčních mechanismů. Kombinatorické aukce mohou, po vzoru oblastí, ve kterých si již své uplatnění našly, otevřít nové možnosti pro účastníky zadávacích řízení probíhajících podle českých právních předpisů. Zároveň tato práce může sloužit jako podnět k zamyšlení, jsou-li pravidla pro zadávání veřejných zakázek tak, jak jsou dnes nastavena, v tom nejlepším zájmu pro účastníky aukce. Za účelem ukázky aplikací kombinatorických aukcí na veřejné zakázky byl z částečně reálných dat sestaven v programu Lingo matematický model, jehož výsledky posloužily jako zdroj pro rozbor účelnosti probíraného tématu.
Vedoucí práce: Petr Fiala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses