Hodnocení udržitelného rozvoje cestovního ruchu v malém otevřeném území - Musil, Martin, 1976- (2015)
Disertační práce se zaměřuje na návrh sady indikátorů pro hodnocení udržitelného rozvoje cestovního ruchu v malém otevřeném území. Využívá odborného teoretického zázemí a na základě vlastních šetření diskutuje a navrhuje možnosti pro konkrétní typ destinace na základě analýzy čtyř různých přístupů. Výzkumným územím je oblast přírodního parku Česká Kanada na jihovýchodě Jindřichohradecka, která splňuje v práci vytyčené atributy. Na příkladu této destinace práce analyzuje možnosti použití ukazatelů zatížení území cestovním ruchem, využití modelu životního cyklu destinace, a možnosti nastavení vhodných indikátorů pro sledování vývoje cestovního ruchu a jeho hodnocení.