Hodnocení udržitelného rozvoje cestovního ruchu v malém otevřeném území - Musil, Martin, 1976-; Cudlínová, Eva, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Wokoun, René, 1953- (2015)
Disertační práce se zaměřuje na návrh sady indikátorů pro hodnocení udržitelného rozvoje cestovního ruchu v malém otevřeném území. Využívá odborného teoretického zázemí a na základě vlastních šetření diskutuje a navrhuje možnosti pro konkrétní typ destinace na základě analýzy čtyř různých přístupů. Výzkumným územím je oblast přírodního parku Česká Kanada na jihovýchodě Jindřichohradecka, která splňuje v práci vytyčené atributy. Na příkladu této destinace práce analyzuje možnosti použití ukazatelů zatížení území cestovním ruchem, využití modelu životního cyklu destinace, a možnosti nastavení vhodných indikátorů pro sledování vývoje cestovního ruchu a jeho hodnocení.
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Eva Cudlínová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: cestovní ruch; udržitelný rozvoj; management destinací; management [obor disert. práce]; životní cyklus destinace; monitoring; disertace; tourism; sustainable development; destination management; dissertations