Analýza nákladů očkování proti pneumokokům a léčby pneumonie v seniorské populaci - Sedláček, Josef; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Střítecký, Rudolf, 1946-2018 (2015)
Zápal plic je běžné onemocnění a vyskytuje se ve všech částech světa. Postihuje všechny věkové skupiny, ale rizikovou skupinou jsou zejména novorozenci a senioři, které ohrožuje na životě. Diplomová práce se zabývá porovnáním přímých nákladů na prevenci v podobě očkování vakcínou Prevenar 13 a nákladů na ambulantní léčbu a léčbu hospitalizovaných pacientů. K výpočtům byla použita anonymizovaná data z ambulantní léčby a z léčby hospitalizovaných pacientů ve spádové oblasti Nemocnice Mělník.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: náklady; prevence onemocnění; očkování; senioři; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; costs; prevention of diseases; vaccination; older people; master's theses