Analýza dôchodkovej reformy realizované po roku 2004 na Slovensku - Vitko, Juraj (2011)
Cieľom diplomovej práce bola analýza penzijnej reformy na Slovensku, ktorá prebehla v roku 2004 a takisto jej úpravy v nasledujúcich rokoch pri zmene vlády. Zameriava sa na dopad tejto reformy na verejné financie. Pre porovnanie mi poslúžili dôchodkové reformy z okolitých krajín, kde takisto prebiehajú reformné snahy. Na základe skúsenosti a poznatkov bolo cieľom pripraviť odporúčania pre penzíjnu reformu v Českej republike.