Multikulturalismus v USA - Smejkal, Tomáš; Kochan, Jan, 1977-; Volenec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této práce je zmapovat historický vývoj multikulturalismu v USA, jakožto i zabývat se dnešními problémy spojenými s tímto fenoménem. V současné praxi tak například přicházím s rozborem hispanizace USA či zhodnocením používání tzv. afirmativní akce ve společnosti. V první části práce termín multikulturalismus teoreticky objasňuji. Ve druhé části procházím historií Spojených států a jejich milníků spojených právě s vývojem multikulturalismu. Ve třetí části dávám prostor současným problémům multikulturní společnosti v USA. V závěru práce rekapituluji hlavní body nezbytné pro pochopení zkoumané látky a zhodnocuji poznatky, ke kterým jsem došel. Dostávám se i k prognóze budoucnosti multikulturní společnosti USA.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses