Mexiko v boji proti ilegálnímu obchodu s drogami - Nekutová, Kateřina; Kochan, Jan, 1977-; Demková, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá ilegálním obchodem s drogami na území Mexika. Nejprve je zmíněn historický kontext, tzn. podmínky a příčiny, které vedly ke vzniku ilegálního obchodu s drogami. V závěrečné části je pak věnována pozornost situaci od roku 2006, kdy tehdy nastupující prezident Felipe Calderón vyhlásil válku drogovým kartelům, což znamenalo výrazné zhoršení bezpečnostní situace v zemi. Na základě zhodnocení dosavadního vývoje v této problematice jsou pak nastíněna možná budoucí řešení.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses