Propagace české kultury jako součást veřejné diplomacie v USA - Kohoutová, Jana; Peterková, Jana, 1971-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Veřejná diplomacie se v posledních letech stala neoddělitelnou součástí mezinárodních vztahů. Efektivní komunikace je klíčem pro řešení mezinárodních konfliktů a posilování partnerských vztahů mezi jednotlivými zeměmi. K tomu výraznou měrou přispívá rovněž budování dobrého jména země u zahraniční veřejnosti. Diplomová práce se zabývá propagací české kultury jako významné součásti veřejné diplomacie v USA, konkrétně v New Yorku, částečně také ve Washingtonu D. C. První a druhá kapitola stanovují teoretický rámec pro kapitoly následující, jsou v ní objasněny základní pojmy veřejné diplomacie. Třetí kapitola následně představuje konkrétní aktéry a partnery, jejichž spoluprací se autorka zabývá ve čtvrté a páté kapitole. Čtvrtá kapitola se podrobně zaobírá filmovým festivalem Panorama Europe, největším evropským festivalem v New Yorku, a snaží se mapovat jeho propagaci. Tato akce je významná tím, že se jedná o původní projekt Českého centra, k němuž byly přizvány i další kulturní instituty a který probíhá pod záštitou sítě evropských národních institutů pro kulturu (EUNIC). Pátá kapitola představuje unikátní projekt, do něhož bylo zapojeno přes pětadvacet různých aktérů a jehož hlavní tematikou byly oslavy 25. výročí Sametové revoluce v USA. Hlavním cílem této práce je na základě případových studií zanalyzovat, jak aktéři přispívají k budování dobrého jména České republiky v USA a jak své aktivity propagují.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses