Participace 2.0 Přispívá internet k občanské angažovanosti Čechů? - Šrámková, Kateřina; Müller, Karel B., 1972-; Fleissner, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Zatímco v západních demokraciích je výzkum vlivu internetu na občanskou a politickou participaci rozšířen, v českém prostředí je tomuto médiu věnována pozornost pouze v souvislosti s volební participací. Ovšem výzkum vlivu internetu na občanskou a politickou participaci z individuální úrovně zde zatím chybí. Na základě vlastního výzkumu byla provedena regresní analýza základních faktorů a internetových aktivit a jejich dopad na online a offline politickou participaci. Výsledky analýzy poukazují na nízký dopad internetu na úroveň politické participace, resp. na jeho schopnost aktivizovat nové jedince. Internet tedy není všelékem pro občanskou a politickou participaci, ovšem může být pro zvýšení úrovně participace vhodným nástrojem.
Vedoucí práce: Karel Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses