Investiční rozhodování v podnice v oboru volnočasových aktivit - Pokorný, Matyáš (2014)
Diplomová práce "Investiční rozhodování podniku v oboru volnočasových aktivit" se zabývá teorií investičního a manažerského rozhodování a jejím praktickým aplikováním v rámci konkrétního podniku. Práce sleduje všeobecně uznávanou linii rozhodovacího procesu, resp. jeho jednotlivé fáze. Těmito fázemi jsou Identifikace problému, Analýza a formulace, Stanovení kritérií hodnocení (a Stanovení vah kritérií), Tvorba variant řešení, Stanovení důsledků variant, Hodnocení variant a Výběr nejlepší varianty, popřípadě Stanovení preferenčního pořadí variant. V rámci práce je dále zpracována podrobná technicko-ekonomická studie jedné z variant investičních projektů, která slouží jako modelový případ a ukázka stanovení důsledků variant.