Ocenění podniku Opavia-LU, s.r.o. - Zmelíková, Tereza; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem diplomové práce "Ocenění podniku Opavia - LU, s.r.o." je vyhodnocení finanční situace a ocenění zvoleného podniku. Analýza je zpracována z pohledu externího uživatele pro účetní období 2009 až 2013. V metodické části jsou uvedeny ukazatele finanční analýzy, které jsou poté v praktické části zkoumány u samotného podniku. Finanční analýza zahrnuje vertikální a horizontální analýzu, analýzu poměrových ukazatelů a ekonomické přidané hodnoty. Dále se tato práce věnuje predikci finančního plánu na 5 následujících let a také ocenění firmy na základě metody diskontovaných cash flow.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses