Uznávání výnosů v softwarovém průmyslu - Marušáková, Tereza; Vašek, Libor, 1978-; Vácha, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá vykazováním výnosů v softwarovém průmyslu v souladu s pravidly IFRS a US GAAP. Zaměřuje se na specifika softwarového průmyslu a prodej nehmotných aktiv a práv ve formě licence a souvisejících služeb. Práce pokrývá úpravu pro standardní model dodání software (OnPremise), tak i pro poskytování software jako služby. Zaměřuje se také na kombinované zakázky, které jsou časté pro obchodní model softwarových firem a alokaci výnosu na jednotlivé transakce. Rozebírá nový standard IFRS 15 Výnosy ze smluv se zákazníky, jež je výsledkem konvergenčního projektu IASB a FASB a zkoumá jeho vliv na současné praktiky v odvětví.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses