Analýza vývoje českého stavebnictví od roku 2004 do roku 2013 se zvláštním zřetelem na zhodnocení vlivu průběhu hospodářského cyklu - Černý, Martin; Chmelová, Pavla; Sunega, Petr, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Práce přináší komplexní pohled na sektor českého stavebnictví v období let 2004-2013 se zřetelem na vliv hospodářské krize v letech 2009-2013. Teoretická část představuje jednotlivé druhy stavební výroby, význam stavebnictví v české ekonomice a vybrané kapitoly z jednotlivých druhů ekonomických krizí. Úvod praktické části je koncipován jako kontrast mezi obdobím rozvoje českého stavebnictví (2004-2008) a obdobím poklesu (2009-2013), kde jsou zkoumány rozličné indikátory výkonu stavebnictví. V mezinárodní komparaci dochází autor k závěru, že hospodářská krize zasáhla stavebnictví v ČR nejvýrazněji a z velké části díky selhání veřejného sektoru v období krize. Finální část práce je věnována budoucnosti sektoru, kde autor vidí relativně světlé zítřky vzhledem k oživení veřejných investic a ekonomiky jako celku, ale konstatuje, že dlouhodobé nedostatky koncepčnosti veřejného sektoru stále přetrvávají.
Vedoucí práce: Pavla Chmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses