Analýza veřejné diplomacie České republiky - prezentace státu v Japonsku. - Houbová, Lucie (2015)
Úkolem této bakalářské práce je v první kapitole představit veřejnou diplomacii jako trend současného mezinárodního prostředí, vysvětlit základní pojmy, charakter a cíle samotné VD. Obecná východiska veřejné diplomacie je poté nutno v druhé kapitole konkrétně aplikovat, v tomto případě na příkladu České republiky. Podstatou závěrečné části této práce je pak ukázat, jak je právě naše země prezentována na půdě Japonského císařství, tedy čím se naše země projevuje na území tohoto státu.