Ochrana spotřebitele v oblasti doplňků stravy - Luptáková, Marcela (2015)
Tato diplomová práce se zaobírá tématem Ochrany spotřebitele v oblasti doplňků stravy. Práce je rozvržena do čtyř kapitol. První kapitola podává přehled o kategorizaci produktů se zdravotními účinky. Pozornost je věnována základním pojmům, jakými jsou potraviny, doplňky stravy, léčiva, kosmetické přípravky a zdravotnické prostředky. Druhá kapitola se věnuje doplňkům stravy jako takovým. Třetí kapitola rozebírá problematiku zdravotních a výživových tvrzení. Závěrečná kapitola je tvořena výzkumným šetřením mezi spotřebiteli doplňků stravy a výzkumných šetřením v lékárnách.