Leasingová smlouva - Šimková, Marika (2015)
Diplomová práce se zabývá leasingem, především pak právní úpravou leasingové smlouvy. První část práce pojednává o historii leasingu, vymezení samotného pojmu "leasing", rozdělení leasingových operací podle různých kritérií, průběhu leasingové transakce a českém leasingovém trhu a subjektech na něm působících. Druhá část je zaměřena na právní úpravu leasingové smlouvy v českém, evropském i mezinárodním právu. Třetí část porovnává úpravu všeobecných obchodních podmínek leasingu vybraných společností poskytujících leasingové služby se vzorovými podmínkami vytvořenými a doporučenými Českou finanční a leasingovou asociací. Závěrečná část popisuje výhody leasingu jako formy financování.