Tresněprávní ochrana před hospodářskou kriminalitou - Mika, Tomáš (2015)
V diplomové práci se zabývám hospodářskou kriminalitou, konkrétně ochranou před touto kriminalitou z hlediska trestněprávního. Soustřeďuji se zejména na právní úpravu hospodářských trestných činů, jak jsou stanovena v trestním zákoníku v hlavě VI. V poslední části své práce tyto hospodářské trestné činy zkoumám z praktického pohledu, když na konkrétním případu dané jednání, ve kterém spatřuji hospodářský trestný čin, právně analyzuji.