Využitie simulačných modelov pri podpore manažérskeho rozhodovania - Seres, Csaba (2015)
Cieľom práce je vypracovanie prehľadu najdôležitejšách simulačných techník a overenie ich uplatnenia pri riešení konkrétnych manažérskych rozhodovacích problémov. V teoretickej časti práce je čitateľovi poskytnutý prehľad a popis jednotlivých druhov niektorých simulačných modelov. Zameranie sa na možnosti ich využitia, výhody jednotlivých typov modelov a taktiež ukážka využitia modelu v praxi. Praktická časť je zameraná na konkrétny typ manažérskych rozhodovacích problémov. Je vybraný a opísaný konkrétny problém. Následne je popísaná štruktúra a vlastnosti, ktoré by model mal spĺňať. Na základe požadovanej štruktúry a vlastností sa zostrojí simulačný model. Následne sa správnosť chodu modelu overí. Výstupy z modelu budú vyhodnotené a bude navrhnuté riešenie problému. Poukáže sa taktiež na výhody a nevýhody modelu, úskalia pri tvorbe modelu, a prínos pre manažéra.