Využitie simulačných modelov pri podpore manažérskeho rozhodovania - Seres, Csaba; Černý, Jan, 1935-2020; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Přibyl, Vladimír (2015)
Cieľom práce je vypracovanie prehľadu najdôležitejšách simulačných techník a overenie ich uplatnenia pri riešení konkrétnych manažérskych rozhodovacích problémov. V teoretickej časti práce je čitateľovi poskytnutý prehľad a popis jednotlivých druhov niektorých simulačných modelov. Zameranie sa na možnosti ich využitia, výhody jednotlivých typov modelov a taktiež ukážka využitia modelu v praxi. Praktická časť je zameraná na konkrétny typ manažérskych rozhodovacích problémov. Je vybraný a opísaný konkrétny problém. Následne je popísaná štruktúra a vlastnosti, ktoré by model mal spĺňať. Na základe požadovanej štruktúry a vlastností sa zostrojí simulačný model. Následne sa správnosť chodu modelu overí. Výstupy z modelu budú vyhodnotené a bude navrhnuté riešenie problému. Poukáže sa taktiež na výhody a nevýhody modelu, úskalia pri tvorbe modelu, a prínos pre manažéra.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jan Černý
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: rozhodování; simulační modely; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; decision making; simulation models; master's theses