Podpora rodin s dětmi v České republice ve srovnání s vybranými zeměmi OECD v letech 2014 - 2015 - Dvořáková, Tereza; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Brabec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Práce Podpora rodin s dětmi v České republice nabízí shrnutí české rodinné politiky -- její formy, druhy podpor rodinám, cíle a fungování. Nejdříve však práce nabízí úvod do problematiky rodinné politiky. Pro srovnání a hodnocení české rodinné politiky následují příklady rodinných politik zavedených ve Švédsku, Itálii, Velké Británii a Spojených státech. Jak je vidět na demografických a ekonomických ukazatelích, každá z politik má jiný vliv na život rodin v daném státu. Česká rodinná politika vychází ze srovnání ve většině případů jako úspěšná. Měla by se však do budoucna inspirovat některými formami podpor porovnávaných států.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses