Management dobrovolnictví v programu Pět P v Jindřichově Hradci - Slavíková, Lucie (2015)
Diplomová práce se zabývá dobrovolnictvím v sociálních službách. Cílem práce je na základě zjištěných dobrých praktik navrhnout ucelený set manažerských aktivit, vedoucích ke zlepšení práce s dobrovolníky v programu Pět P v Jindřichově Hradci, a to v oblasti získávání dobrovolníků, řízení jejich činnosti, kontroly, hodnocení, motivace a vztahu s veřejností. Práce se zabývá činností neziskových organizací, v rámci níž se soustředí na činnost dobrovolníků pracujících s fyzicky a sociálně handicapovanými dětmi a mladistvými. Využitím metody benchmarkingového šetření se snaží zefektivnit manažerské činnosti v dané organizaci. Výstupem práce je vytvoření vlastního návrhu opatření, který by se měl zaměřovat na zavádění nových metod týkajících se zvýšení činnosti dobrovolníků v programu Pět P v Jindřichově Hradci.