Postavení absolventů soukromých a veřejnoprávních vysokých škol na trhu práce - Šimková, Kateřina; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Práce zkoumá rozdílnost postavení absolventů soukromých a veřejnoprávních vysokých škol na trhu práce. Jsou popsány hlavní rozdíly mezi oběma typy institucí. Součástí jsou argumenty pro existenci obou typů institucí a na problematiku je nahlíženo i z hlediska návratnosti nákladů z investice do vzdělání. K hlavní analýze je použita metoda dotazníkového šetření a řízených rozhovorů s personálními agenturami. Byla jednoznačně potvrzena hlavní hypotéza práce, tedy že absolventi soukromých vysokých škol jsou na trhu práce hodnoceni hůře než absolventi veřejnoprávních vysokých škol.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses