Analýza trhu práce se zaměřením na pracovní migraci v okrese Mělník v období 2004 - 2014 - Šulc, Jakub; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Pícl, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce má za cíl analyzovat trh práce v okresu Mělník, s bližším zaměřením na pracovní vyjížďku. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části, teoretické, je čtenáři přiblížena problematika nezaměstnanosti a prostorová mobilita ČR. Je zde kladen důraz především na teoretické informace týkající se pracovní vyjížďky / dojížďky. Připomenuty jsou historické souvislosti, ale i současný stav. Ve druhé části je již detailně analyzován trh práce pomocí dat ČSÚ, vlastních výpočtů, dotazníkového šetření a SWOT analýzy, která se nachází v příloze. Jsou analyzovány vztahy, které reálně ovlivňuji pracovní vyjížďku tohoto regionu. Tyto vztahy jsou následně vyhodnoceny a porovnány s očekávánými výsledky.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses