Ekonomie hvězdných hráčů – Poptávají Češi více hvězdné hráče na trhu profesionálních fotbalistů? - Kotrba, Vojtěch (2015)
Tato práce zkoumá přítomnost superstar efektu u uživatelů české fantasy ligy v sezónách z let 2010 až 2013. Zohledňovány jsou oba dva hlavní přístupy k této problematice, tedy Rosenova i Adlerova teorie. Pomocí regresních modelů využívajících metodu nejmenších čtverců pro panelová data ukazuji pozitivní superstar efekt podle Rosenovy teorie v případě, kdy jsou hvězdní hráči určováni na základě jejich schopnosti střílet velké množství branek. Přítomnost pozitivního superstar efektu podle Adlerovy teorie není v modelech patrná, což může být způsobeno tím, že autoři fantasy ligy přeceňují tyto hráče oproti jejich výkonnosti.