Ekonomie hvězdných hráčů – Poptávají Češi více hvězdné hráče na trhu profesionálních fotbalistů? - Kotrba, Vojtěch; Stroukal, Dominik, 1987-; Kovanda, Lukáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato práce zkoumá přítomnost superstar efektu u uživatelů české fantasy ligy v sezónách z let 2010 až 2013. Zohledňovány jsou oba dva hlavní přístupy k této problematice, tedy Rosenova i Adlerova teorie. Pomocí regresních modelů využívajících metodu nejmenších čtverců pro panelová data ukazuji pozitivní superstar efekt podle Rosenovy teorie v případě, kdy jsou hvězdní hráči určováni na základě jejich schopnosti střílet velké množství branek. Přítomnost pozitivního superstar efektu podle Adlerovy teorie není v modelech patrná, což může být způsobeno tím, že autoři fantasy ligy přeceňují tyto hráče oproti jejich výkonnosti.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses