Ekonomie luxusu Komparativní analýza demonstrativní spotřeby elektroniky mezi studenty Technické univerzity Liberec a studenty Vysoké školy ekonomické v Praze - Reichelt, Patrik; Rod, Aleš; Mirvald, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem bakalářské práce je navázat na Bc. Františka Staňka, který provedl výzkum demonstrativní spotřeby na Vysoké škole ekonomické v Praze a ověřit platnost hypotéz na vzorku studentů Technické univerzity v Liberci. Práce je rozšířena o analýzu vlivu technického vzdělání. Hlavní závěry této práce byly získány pomocí statistické a regresní analýzy dat z dotazníkového šetření. Jednotlivé značky spotřební elektroniky jsou vnímány velmi odlišně z hlediska sociálního statusu, který vyjadřují. Ukázalo se, že existuje silný vztah mezi cenou výrobku a jeho signalizační hodnotou. Zatímco u studentů technických oborů byla prokázána závislost mezi funkčností výrobku a jeho schopností signalizovat sociální postavení, u ostatních studentů je korelace téměř nulová.
Vedoucí práce: Aleš Rod
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses