Prospívá zemím EU větší podíl žen v politice? - Jumrová, Barbora; Doležal, Ondřej; Ševčíková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou genderové nerovnosti zkoumáním vztahu mezi zastoupením žen v politice zemí Evropské unie a ekonomickým a sociálním blahobytem zkoumaných zemí. Teoretická část blíže nastiňuje a vysvětluje problematiku genderů a řeší otázku zavedení povinných genderových kvót. V praktické části autor uvádí země a analyzuje vybrané ekonomické a sociální ukazatele za rok 2012. Cílem práce je získání podkladů ke zjištění korelace mezi zastoupením žen v politice a ekonomickou a sociální prosperitou země. Tato práce nezjistila významnou pozitivní korelaci a hodnotí zavedení povinných genderových kvót v zemích EU jako neopodstatněné z ekonomického a společenského hlediska.
Vedoucí práce: Ondřej Doležal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses