Odpovídají absolventi univerzit v České republice v roce 2014 požadavkům trhu práce? - Bednaříková, Karolína; Prachař, Ondřej; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá otázkou, jestli absolventi univerzit v České republice odpovídají v roce 2014 požadavkům trhu práce. V teoretické části se zabývám hlavně trhem práce, krátce se věnuji vzdělání a klasifikaci ekonomických činností NACE. Praktická část se zabývá porovnáním počtu absolventů a produkce v procentech, abych zjistila, zda se vzdělání orientuje správným směrem. Přínos by moje bakalářská práce mohla mít nejen pro studenty středních škol, kteří se rozhodují, na jakou vysokou školu si podat přihlášku, ale i pro samotné vysoké školy. Absolventi, kteří vystudovali univerzitu, se ve velké míře zaměřují na špatné obory a studují ty, které produkují méně hodnot.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses